Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

ČESTITKA PREDSJEDNICE VIJEĆA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI BIH

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je čestitku predsjedavajućem i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine. U čestitki se kaže:
 
„Poštovani gospodine Komšić, 
 
U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i svoje lično ime, Vama, članovima predsjedništva BiH i svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem najiskrenije čestitke povodom 25. novembra – Dana državnosti, jednog od najvažnijih datuma za sve narode Bosne i Hercegovine. 
 
Tekovine ZAVNOBiH-a kao temelja bosanskohercegovačke državnosti, obavezuju sve političke faktore u Bosni i Hercegovini da svojim zajedničkim radom doprinesu jačanju države, tolerancije, međunacionalne saradnje i poštovanju različitih kulturnih  vrijednosti.
 
Nadam se da će Bosna i Hercegovina i u vremenu koje je pred nama očuvati svoj visok nivo suživota i ostati primjer u svijetu u pogledu njegovanja pravih demokratskih vrijednosti.  
 
U uvjerenju da će snagom i voljom svih svojih građana, Bosna i Hercegovina ustrajno ići putem stabilizacije, mira i razvoja, želim Vam puno uspjeha u daljem radu i obavljanju Vaših odgovornih funkcija, a građanima mir i napredak. 
 
S poštovanjem,
Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća
dr. Jasmina Curić“

Povezane objave

Close
Close