Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

AMBASADOR ŠVAJCARSKE POSJETIO BNV

Bošnjačko nacionalno vijeće danas je posjetio ambasador Švajcarske u Beogradu NJ.E. Filip Ge sa saradnicima i tom prilikom se susreo sa rukovodstvom Vijeća.

 
Predsjednica BNV dr. Jasmina Curić, upoznala je švajcarskog ambasadora sa aktivnostima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, trenutnom društvenom, političkom i ekonomskom situacijom u Sandžaku, kao i sa problemima Bošnjaka u Srbiji i konkretnim prijedlozima Bošnjačkog nacionalnog vijeća za njihovo rješavanje.
 
„Na sastanku sam naglasila da su u Sandžaku najveći izazovi sa kojima se suočavamo ekonomska neravnopravnost te neprimjenjivanje principa vladavine prava, pravne sigurnosti i jednakosti pred zakonom. Predstavnici Švajcarske agencije za pomoć i saradnju su mi predstavili sprovedene projekte odnosno one koji se sprovode, a odnose se na unapređenje života u Sandžaku.“ – istakla je dr. Curić. 
 
Ambasador Ge je rekao da njegova posjeta ima dva razloga.  Prvi razlog je kako bi sa lokalnim vlastima i predstavnicima BNV-a razmijenio mišljenja te kako bi na terenu razumio ekonomske i političke izazove u regionu, a naročito u Novom Pazaru. 
 
„Drugi razlog posjete su projekti koje finansira Švajcarska. Švajcarska spada u prva 4 bilateralna donatora, i to se ne odnosi samo na Srbiju, već na cijeli region.  Dakle, za mene ova posjeta predstavlja veliko zadovoljstvo.“ – rekao je Ge.  

 
U posjeti BNV-u pored ambasadora bio je i Jean-Luc Oesch (Žan-Luk Eš), zamjenik ambasadora, a goste iz ambasade Švajcarske su primili predsjednica BNV, dr. Jasmina Curić, predsjednik Izvršnog odbora, dr. Hasim Mekić, te Elvir Eminbegović, potpredsjednik IO. 
 

Povezane objave

Close
Close