Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

BNV NASTAVLJA REDOVNE POSJETE OBRAZOVNIM USTANOVAMA

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetili su danas novopazarsku osnovnu školu „Rifat Burdžović Tršo“ i tom prilikom sa predstavnicima uprave škole razgovarali o implementaciji nastave na bosanskom jeziku i samom procesu upisa djece u prvi razred osnovne škole. 
 
BNV će na svaki način pomoći školama u procesu implementacije nastave na bosanskom jeziku i otklanjanja svih nepravilnosti uočenih prilikom upisa djece za tekuću školsku godinu. 
 
U skladu sa tim, na sastanku je dogovoreno da će škola pozvati predstavnike BNV da prisustvuju sjednicama Savjeta roditelja i nastavničkih vijeća kada na dnevnom redu budu bile tačke vezane za implementaciju nastave na bosanskom jeziku.

 
Predstavnici BNV i uprave ove novopazarske školi usaglasili su se da će ubuduće zajedno raditi kao jedan tim na istom zadatku i sa istim ciljem - kvalitetna nastava na maternjem bosanskom jeziku.

 
Delegaciju BNV su činili predsjednik Izvršnog odbora dr. Hasim Mekić, potpredsjednik IO Elvir Eminbegović, predsjednica Odbora za obrazovanje prof. Elvira Đekić te stručni saradnici u Glavnom uredu.  
 
Bošnjačko nacionalno vijeće će nastaviti podršku nastavi na bosanskom jeziku kroz organizaciju što većeg broja programa stručnog usavršavanja za prosvjetne radnike. 

Povezane objave

Close
Close