Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

DELEGACIJA BNV NA 30. GODIŠNJICI UDRUŽENJA BOSNA SANDŽAK

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća predvođena predsjednicom dr. Jasminom Curić  učestvovala je danas na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 30. godišnjice rada udruženja Bosna-Sandžak iz Istanbula. 

 
Predsjednica Curić je na skupu rekla da je udruženje „Bosna-Sandžak“ osnovano u vremenu kada se za Bošnjake ponavljala sudbina po ko zna koji put i kada su rasuti po svijetu mnogi od njih potražili utočište u, uvijek za Bošnjake, bratskoj zemlji Turskoj te da su u vremenu rata u Bosni a i u mračnim vremenima za Sandžak udruženje Bosna-Sandžak bilo svjetionik i putokaz utočišta.

 
„Svih 30 godina postojanja, ljudi okupljeni u ovom udruženju, dijelili su sa svojom braćom po porijeklu, braćom iz Bosne i Sandžaka, svoju imovinu, svoje vrijeme i svoju ljubav. I mi im se na tome iskreno zahvaljujemo. Neka se ove veze nikada ne raskinu a udruženje Bosna-Sandžak i Bošnjačko nacionalno vijeće neka uvijek budu vezivno tkivo tih veza. Neka vam je hairli i sretno 30 godina postojanja i hvala vam na pozivu i naporima koje ste uložili da nas danas okupite ovde.“ – istakla je predsjednica Curić. 

 
Udruženje Bosna-Sandžak osnovano je 1989. godine u Istanbulu i okuplja Bošnjake iz BiH i Sandžaka. Ovo udruženje već pune tri decenije pomaže projekte usmjerene na poboljšanje položaja Bošnjaka na Balkanu, kao i na projekte povezivanja balkanskih zemalja i Republike Turske. 

 
Delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća pored predsjednice Curić činili su i potpredsjednici dr. Sait Kačapor i dr. Fuad Baćićanin, te sekretar Mirza Hajdinović. 
 

Povezane objave

Close
Close