Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

DELEGACIJA BNV POSJETILA SJENICU


Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća na čelu sa predsjednicom dr. Jasminom  Curić danas je posjetila Sjenicu i tom prilikom se srela sa rukovodstvom ove sandžačke opštine. 
 
Na sastanku je bilo riječi o boljoj koordinaciji između opštine i Bošnjačkog nacionalnog vijeća, nastavi na bosanskom jeziku, zaštiti bošnjačke kulture, službenoj upotrebi bosanskog jezika i pisma u Sjenici te planovima za unaprjeđenje prava Bošnjaka u ovoj opštini. 
 
Predsjednik opštine Hazbo Mujović je izrazio zadovoljstvo posjetom te u razgovoru istakao značaj Bošnjačkog nacionalnog vijeća za sveukupni položaj i status Bošnjaka Sandžaka. 
 
U delegaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća, pored predsjednice Curić bili su i potpredsjednik zadužen za oblast obrazovanja na bosanskom jeziku, prof. dr. Sait Kačapor, članica Izvršnog odbora Minela Kalender i sekretar Vijeća Mirza Hajdinović. 
 
Današnji sastanak je organizovan u skladu sa Sporazumom o saradnji između Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Opštine Sjenica iz avgusta 2018. godine kojim je međusobna saradnja definisana u oblastima od značaja za Bošnjake. 
 

Povezane objave

Close
Close