Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

DELEGACIJA BOŠNJAČKOG NACIONALNOG VIJEĆA U POSJETI OPŠTINI TUTIN


Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća na čelu sa predsjednicom dr. Jasminom Curić danas je posjetila Tutin i tom prilikom se srela sa rukovodstvom ove sandžačke opštine. 
 
Na sastanku je bilo riječi o boljoj koordinaciji između opštine i Bošnjačkog nacionalnog vijeća, nastavi na bosanskom jeziku, službenoj upotrebi bosanskog jezika i pisma u Tutinu, te planovima za unaprjeđenje prava Bošnjaka u ovoj opštini. 
 
„Opština Tutin može biti primjer dobre prakse, kako jedna opština može da se postavi u procesu ostvarivanja prava Bošnjaka.“ – istakla je predsjednica Curić na sastanku.
 
Predsjednik opštine Kenan Hot je izrazio zadovoljstvo posjetom te u razgovoru istakao značaj institucije Bošnjačkog nacionalnog vijeća za sveukupni položaj i status Bošnjaka Sandžaka. 
 
U delegaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća, pored predsjednice Curić bili su i potpredsjednik zadužen za oblast obrazovanja, prof. dr. Sait Kačapor i predsjednik Izvršnog odbora Vijeća prof. dr. Hasim Mekić. 
 
Današnji sastanak je organizovan u skladu sa Sporazumom o saradnji između Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Opštine Tutin iz jula 2018. godine kojim je međusobna saradnja definisana u oblastima od značaja za Bošnjake. 
 

Povezane objave

Close
Close