Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

DEMANTI NA TEKST U LISTU DANAS

Bošnjačko nacionalno vijeće danas je uputilo demanti dnevnom listu "Danas" povodom teksta “I za prosvetnu inspektorku u Novom Pazaru zatvorene kapije OŠ „Avdo Međedović“, autorke Slađane Novosel.

Na portalu danas.rs  25. februara 2020. godine, objavljen je tekst pod naslovom “I za prosvetnu inspektorku u Novom Pazaru zatvorene kapije OŠ „Avdo Međedović“, autorke Slađane Novosel, iznijeta je netačna informacija.
 
Ovim putem tražimo od Vas da na portalu danas.rs te u sutrašnjem broju Vašeg lista, u istom dijelu glasila, u istoj rubrici, na istim stranicama uz oznaku „ODGOVOR“ odnosno „ISPRAVKA“ objavite demanti, u skladu sa odredbama člana 83 Zakona o javnom informisanju i medijima ("Sl. glasnik RS", br. 83/2014, 58/2015 i 12/2016 - autentično tumačenje) Naime, u tekstu se navodi sljedeće:
 
“Problemi u ovoj školi su nastali zbog imenovanja vd direktora na šest meseci. Ministar prosvete Mladen Šarčević je na to mesto imenovao Safeta Smajovića, profesora fizike i člana Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića. Prethodna dva konkursa za izbor direktora su propala, pa je zbog toga imenovan vršilac dužnosti. Na drugom konkursu podršku Nastavničkog veća i Školskog odbora dobio je Zahir Gudžević, čiji izbor je podržalo i Bošnjačko nacionalno veće (BNV).”
 
Ovim putem Vam upućujemo demanti:
 
Protivno izraženoj volji zaposlenih, školskog odbora škole Avdo Međedović i mišljenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća, ministar Šarčević je protivzakonito imenovao za VD direktora lice koje nije učestvovalo na konkursu niti radi u pomenutoj školi.
 
Proces za izbor direktora OŠ „Avdo Međedović“ je bio ponovljen a Bošnjačko nacionalno vijeće je sa naročitom pažnjom pratilo drugi konkurs i ustanovilo da je procedura protekla u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, što je potvrdila i gradska prosvjetna inspekcija svojim rješenjem. 
 
Nastavničko vijeće OŠ “Avdo Međedović“ u Novom Pazaru, je tajnim izjašnjavanjem na posebnoj sjednici održanoj 03. februara 2020. godine, dalo većinsku podršku kandidatu Zahiru Gudževiću, a na sjednici Školskog odbora, kandidat Zahir Gudžević dobio je jednoglasnu podršku članova Odbora.
 
U tekstu autorke Slađane Novosel se navodi da su dva konkursa propala što nije istina, jer drugi konkurs je protekao uspješno i ministar nikad nije donio odluku u vezi drugog konkursa.
 

Povezane objave

Close
Close