Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA ĆE PODRŽATI PROJEKTE VIJEĆA


Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća razgovarali su danas sa državnim sekretarom Ministarstva kulture i informisanja i njegovim saradnicima.

Tokom razgovora, predsjednik Vijeća Esad Džudžo ukazao je na prioritete rada Vijeća u oblasti kulture i informisanja u narednom periodu. U tom smislu on je posebno izdvojio početak rada Zavoda za kulturu sandžačkih Bošnjaka, rekonstrukciju Musalle u Prijepolju, te uspostavljanje posebne redakcije na bosanskom jeziku pri Javnom servisu RTS.

Predsjednik Vijeća, Esad Džudžo je, također, ukazao i na problem uništenja materijalne kulturne baštine Bošnjaka u Sandžaku, izdvajajući pri tom posebno objekte u Novom Pazaru. Od predstavnika Ministarstva, on je zatražio podršku u realizaciji ovih i drugih projekata Vijeća.

Državni sekretar Aleksandar Gajović izrazio je veliko interesovanje za prezentiranu problematiku i ukazao na veliki značaj očuvanja i zaštite kulturne baštine svih naroda u Srbiji. On je iskazao izuzetno raspoloženje Ministarstva za podršku svim projektima u oblasti kulture i informisanja.Povezane objave

Close
Close