Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

ODRŽANA REDOVNA MJESEČNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE I SASTANAK SA NOVINARIMA I PREDSTAVNICIMA NVO


Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo održao je danas redovnu mjesečnu konferenciju za medije nakon koje se sastao sa novinarima i predstavnicima nevladinog sektora.

Predsjednik Vijeća je u svom izlaganju predstavio javnosti realizovane aktivnosti Vijeća iz prethodnog mjeseca i najavio aktivnosti i program Vijeća za predstojeći mjesec uz poseban akcenat na sastanke u resornim ministarstvima i donijeti zaključak sa sastanaka da više neće biti anketiranja roditelja prilikom upisa djece u prvi razred osnovne škole. 

“Zaključak je da za naredne dve godine uskladimo pohađanje nastave na bosanskom i srpskom jeziku sa nacionalnom strukturom u ovom regionu, gdje živi 64,2 odsto Bošnjaka. Dakle, šesta generacija učenika u kompletnoj nastavi na bosanskom jeziku upisivaće se po automatizmu kao što je to slučaj kod učenika na srpskom, mađarskom, slovačkom, rumunskom, albanskom, bugarskom, rusinskom i hrvatskom jeziku“, rekao je predsjednik Džudžo.

Nakon konferencije za medije, predsjednik BNV Esad Džudžo i potpredsjednik prof. dr. Sait Kačapor razgovarali su sa novinarima i predstavnicima nevladinog sektora o Akcionom planu koji je sačinio Odbor za informisanje. Moderator sastanka bila je Amela Bajrović, novinarka i član Odbora za informisanje. Novinari i predstavnici nevladinog sektora su, nakon što su čuli prijedloge iz Akcionog plana, komentarisali postojeće i dali svoje ideje i prijedloge. 
Povezane objave

Close
Close