Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

POSJETA NOVOPAZARSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetili su novopazarske osnovne škole „Desanka Maksimović“ i „Vuk Karadžić“ i tom prilikom sa predstavnicima uprava škola razgovarali o  implementaciji nastave na bosanskom jeziku, te poboljšanju kvaliteta i uslova nastave na bosanskom jeziku.

 
Na sastancima je dogovoreno da će škole pozvati predstavnike BNV da prisustvuju sjednicama Savjeta roditelja i nastavničkih vijeća kada na dnevnom redu budu bile tačke vezane za implementaciju nastave na bosanskom jeziku.

Predstavnici BNV i uprava novopazarskih škola usaglasili su se da će ubuduće zajedno raditi kao jedan tim na istom zadatku i sa istim ciljem - kvalitetna nastava na maternjem bosanskom jeziku.

 
Delegaciju BNV su činili predsjednik Izvršnog odbora dr. Hasim Mekić, potpredsjednik dr. Sait Kačapor te predsjednica Odbora za obrazovanje prof. Elvira Đekić. 
 
Bošnjačko nacionalno vijeće će nastaviti podršku nastavi na bosanskom jeziku kroz organizaciju stručnih skupova i seminara za nastavnike te program podrške školama i učenicima kroz donaciju nastavnih sredstava i udžbenika. 

Povezane objave

Close
Close