Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

PREDSJEDNICA BNV ČESTITALA DAN DRŽAVNOSTI BIH POTPREDSJEDNICI FEDERACIJE BIH

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je čestitku potpredsjednici Federacije BiH Meliki Mahmutbegović. U čestitki se kaže:
 
„Poštovana gospođo Mahmutbegović, 
 
U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i svoje lično ime, Vama i svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem najiskrenije čestitke povodom 25. novembra – Dana državnosti, jednog od najvažnijih datuma za sve narode Bosne i Hercegovine. 
 
Tekovine ZAVNOBiH-a kao temelja države BiH, obavezuju sve nosioce javnih funkcija da svojim zajedničkim radom doprinesu jačanju međunacionalne saradnje, tolerancije, poštovanja različitih kultura te institucija Bosne i Hercegovine. 
 
Naijskrenije se nadam da će Bosna i Hercegovina i u vremenu koje je pred nama očuvati zavidan nivo međunacionalne saradnje i ostati primjer svijetu kako se trebaju njegovati demokratske vrijednosti.  
 
Uvjerena sam da će snagom i voljom svojih naroda i građana, država Bosna i Hercegovina nezaustavno ići putem stabilizacije, mira i napretka. 
 
Želim Vam puno uspjeha u daljem radu i obavljanju Vaših odgovornih poslova, a građanima BiH mir i prosperitet.
 
S poštovanjem,
Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća
dr. Jasmina Curić“
 

Povezane objave

Close
Close