Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

PREDSJEDNICA VIJEĆA NA PRIJEMU KOD PREDSJEDNIKA ERDOANA

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan primio je danas predsjednicu Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasminu Curić i predsjednike sandžačkih opština.
 
Predsjednica Curić je u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća, najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka, poželjela dobrodošlicu predsjedniku Erdoanu riječima da  je on lider koji povezuje predstavnike država i naroda na Balkanu i motiviše ih na saradnju.
 
Predsjednica Curić zahvalila se predsjedniku Erdoanu na posjeti i obraćanju u Bošnjačkom nacionalnom vijeću u oktobru 2017. godine čime je bošnjačkom narodu ukazana velika čast, te da ta posjeta za Bošnjake predstavlja historijski događaj. 
 
„Bošnjačko nacionalno vijeće u skladu sa zakonima ove države i kroz institucije sistema pokušava da obezbjedi opstanak bošnjačkog naroda sa bošnjačkim nacionalnim identitetom i rješavanje statusa regije Sandžak. Bošnjaci imaju aktuelan problem u obrazovanju gdje je konstatovana drska diskriminacija djece bošnjačke nacionalnosti pri upisu u škole, kao i u oblasti informisanja, gdje imamo primjer odbijanja zahtjeva Vijeća za redakciju na bosanskom jeziku od strane RTS-a." – istakla je dr. Curić.
 
Predsjednica Vijeća je na sastanku iskazala zahvalnost predsjedniku Erdoanu za sve razvojne projekte koje je Republika Turska realizovala i koje podržava u Sandžaku i napomenula da je Sandžak i dalje ekonomski najnerazvijenija regija sa prosječnom nezaposlenošću iznad 55%.
 

Povezane objave

Close
Close