Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

PREDSJEDNICA VIJEĆA UPUTILA ČESTITKU TANJI FAJON

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je danas pismo Tanji Fajon u kome joj je čestitala na izboru na mjesto predsjednice Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i EU. 
 
U pismu se kaže:
 
„U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća kao i u moje lično ime, upućujem Vam najiskrenije čestitke na izboru za mjesto predsjednice Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i EU. 
 
Bošnjaci i ostali građana Sandžaka su sa radošću primili vijest o Vašem izboru na mjesto  predsjednice Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i EU.
 
Imajući u vidu Vašu profesionalnu biografiju, kao i rezultate Vašeg rada na prethodnim pozicijama, vjerujemo da ćete i na novoj poziciji raditi posvećeno i u misiji jačanja odnosa i zbliživanja Srbije i EU i vjerujemo da se budućnost cijelog Zapadnog Balkana nalazi u Evropskoj uniji. 
 
Bošnjaci Sandžaka naročito vrednuju i cijene Vaš požrtvovani rad na jačanju vrijednosti demokratije, mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, te Vašu posvećenost zaštiti prava manjina i manjinskih naroda. 
 
Bošnjačko nacionalno vijeće pamti Vaša iskrenu podršku za otvaranje Sandžačke kuće u Briselu, te vjerujemo da će Vaš mandat na mjestu predsjednice ovog značajnog odbora Evropskog parlamenta značiti pozitivne korake u procesu rješavanja statusa Bošnjaka i statusa Sandžaka. 
 
Želim Vam uspjeh i sreću u budućem radu.“
 

Povezane objave

Close
Close