Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

PREDSTAVNICI BNV U POSJETI PREDŠKOLSKOJ USTANOVI MLADOST

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetili su danas novopazarsku predškolsku ustanovu „Mladost“ i tom prilikom sa direktoricom ove ustanove razgovarali o implementaciji nastave na bosanskom jeziku i samom procesu upisa djece u predškolski pripremni program. 

Bošnjačko nacionalno vijeće će na svaki način pomoći predškolskim ustanovama u procesu implementacije nastave na bosanskom jeziku i otklanjanja svih nepravilnosti uočenih prilikom upisa djece za tekuću školsku godinu. 

Na sastanku je usaglašeno da će se upis djece u predškolski pripremni program odvijati po automatizmu odnosno po osnovu nacionalne pripadnosti njihovih roditelja, osim u slučaju kada roditelji pisanim putem izjave da žele da njihovo dijete pohađa nastavu na nematernjem jeziku.  

U skladu sa tim, na sastanku je dogovoreno da će PU “Mladost” pozvati predstavnike Bošnjačkog nacionalnog vijeća da prisustvuju sjednicama Savjeta roditelja i nastavničkih vijeća kada na dnevnom redu budu bile tačke vezane za implementaciju nastave na bosanskom jeziku.

Sastanku su u ime BNV prisustvovali predsjednik Izvršnog odbora dr. Hasim Mekić i potpredsjednik Vijeća dr. Sait Kačapor. 
 

Povezane objave

Close
Close