Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA BOŠNJAČKE NACIONALNE ZASTAVE

Potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Fuad Baćićanin predstavio je na konferenciji za medije koja se održala u srijdu, 08. maja program za obilježavanje 11. maja - Dan bošnjačke nacionalne zastave.
 
 Dr. Baćićanin je rekao da će program obeležavanja jednog od najznačajnijih bošnjačkih praznika, ustanovljenog na osnovu Zakona o zaštiti prava nacionalnih manjina, početi u Prijepolju, gdje je početkom godine otvoren Područni ured Bošnjačkog nacionalnog vijeća.
 
"Program obilježavanja Dana bošnjačke nacionalne zastave ove godine počinjemo 10. maja u Prijepolju gdje će se u Muzeju u Prijepolju u 14:00 časova otvoriti izložba sa likovne kolonije "Sjenica 2017", već u 15:00 časova na platou Ureda Vijeća u Prijepolju svečano će se podići zastava na jarbol u 16:00 časova na platou ispred Doma kulture Prijepolje održat će se 13. Smotra bošnjačkih narodnih igara - SBONI. 
 
Istog dana u Glavnom uredu Vijeća u Novom Pazaru održat će se promocija prvog kola Edicije "Bošnjaci" u 18:00 časova. 
 
11. maja obilježavanje Dana zastave započećemo Svečanom sjednicom Vijeća na kojoj će poseban gost biti Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, iz reda bošnjačkog naroda. On će, nakon sjednice, svečano podići bošnjačku nacionalnu zastavu ispred Glavnog ureda Vijeća u Novom Pazaru u 18:30 časova.“, rekao je dr. Baćićanin.
 
Bošnjačko nacionalno vijeće je 16. aprila raspisalo i nagradni konkurs "Moja zastava" za najbolji likovni rad koji obrađuje temu bošnjačke nacionalne zastave. Konkurs je raspisan u tri kategorije za djecu u predškolskom pripremnom programu, za učenike I i II razreda i učenike III i IV razreda osnovne škole. Otvaranje izložbe radova sa likovnog klonkursa i dodjela nagrada pobjednicima biće 14. maja u 12:00 časova u Bošnjačkom nacionačnom vijeću.
 
Potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Fuad Baćićanin pozvao je javnost da prisustvuje događajima i čestitao svim Bošnjacima Dan zastave.
 

Povezane objave

Close
Close