Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

Posjeta ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na čelu sa sekretarom Mirzom Hajdinovićem sastala se sa Ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko–neretvanskog kantona, dr. sc. Rašidom Hadžovićem.

Ministar Hadžović i sekretar Hajdinović sa saradnicima dogovorili su načine buduće saradnje Ministarstva i Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka u cilju uspostavljanja i osnaživanja sistema obrazovanja, kao i realizaciji kulturnih i sportskih projekata.

Sekretar Hajdinović u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka i svoje lično ime izrazio je zahvalnost za srdačnu dobrodošlicu, te istakao da saradnja sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, te ostalim institucijama BiH daje dodatni motiv za kvalitetno djelovanje BNV u različitim sferama za građane Sandžaka.

Ministar Hadžović upoznao je predstavnike BNV sa sistemom obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, uspješnim i kvalitetnim projektima, te izrazio apsolutnu podršku Ministarstva u nastavku saradnje, za koju se nada da će rezultirati obostranim pozitivnim ishodima.

Delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća pored sekretara Vijeća, činili su predsjednica Odbora za obrazovanje, Elvira Đekić, stručni saradnik za obrazovanje u Bošnjačkom nacionalnom vijeću Esma Brunčević i Ahmedin Škrijelj.

 

Povezane objave

Close
Close