Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

RJEŠENJE STATUSA SANDŽAKA NEOPHODNO ZA STABILNOST ZAPADNOG BALKANA

Visoka delegacija Republike Kosovo, Redžep Hoti, nacionalni kordinator za sport i kulturu, Emilija Redžepi bošnjačka narodna poslanica u Skupštini Republike Kosovo, Šaip Kamberi, predsjednik opštine Bujanovac i prof. dr. Nedžmedin Spahiju posjetili su danas Bošnjačko nacionalno vijeće i sastali se sa predstavnicima Vijeća.

Na sastanku se razmatralo pitanje kako da se u kontekstu evropskih integracija svih država zapadnog Balkana iskoristi prilika za uspostavljanje saradnje u oblastima kulture, sporta i obrazovanja i time se omogući sigurna budućnost novim generacijama.

„Svi manjinski narodi imaju svoju matičnu državu osim Bošnjaka koji većinom žive u Sandžaku, upravo iz tog razloga je nama potrebno da jačamo prijateljske veze sa nama bliskim narodima kao što su Albanci i Kosovari, kako bi riješili pitanje statusa Sandžaka i statusa Bošnjaka na ovim prostorima“, istakao je vijećnik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Sulejman Ugljanin.

Nacionalni kordinator za sport i kulturu u Republici Kosovo, Redžep Hoti zahvalio je predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća na organizaciji sastanka i tribine i konstatovao prioritet rješavanja statusa Sandžaka, bez kojeg, kako kaže, nema prosperiteta na zapadnom Balkanu.

Bošnjačko nacionalno vijeće je u okviru ove posjete organizovalo i tribinu koja nosi naziv „Saradnja u oblasti kulture i sporta u procesu uspostavljanja regionalne stabilnosti na Balkanu“, a koja će se održati danas u 16:30 časova u Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

Povezane objave

Close
Close