Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

TRIBINA BNV: SARADNJA U OBLASTI KULTURE I SPORTA U PROCESU USPOSTAVLJANJA REGIONALNE STABILNOSTI NA BALKANU

Bošnjačko nacionalno vijeće organizovalo je danas tribinu pod nazivom „Saradnja u oblasti kulture i sporta u procesu uspostavljanja regionalne stabilnosti na Balkanu“. 

Govornici na tribini bili su Redžep Hoti, nacionalni kordinator za sport i kulturu u Republici Kosovo, dr. Sulejman Ugljanin, osnivač Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Emilija Redžepi, bošnjačka narodna poslanica u parlamentu Kosova, Šaip Kamberi, predsjednik opštine Bujanovac i prof. dr. Nedžmetin Spahiju.
 
Uvodno izlaganje imao  je dr. Fuad Baćićanin potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća koji je, u ime Vijeća, iskazao zahvalnost delegaciji Republike Kosovo na dolasku i učešću na tribini.

Nacionalni kordinator za sport i kulturu u Republici Kosovo, Redžep Hoti predstavio je program obrazovanja, kulture i sporta za mlade koji žive na Balkanu i istakao da je ujedinjenje mladih sa prostora Sandžaka i Kosova kroz obrazovanje siguran put ka boljoj budućnosti.

Dr. Sulejman Ugljanin je u svom izlaganju istakao važnost obrazovanja mladih ljudi i kazao da uprkos jezičkoj barijeri koja postoji između Bošnjaka Sandžaka i Kosovara, rad na zajedničkom obrazovanju, kulturi i sportu može sigurno biti uspješan.  


Povezane objave

Close
Close