Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

TUŽBA UPRAVNOM SUDU I KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV MINISTRA PROSVJETE

Školski odbor Osnovne škole „Avdo Međedović“ u Novom Pazaru održao je danas sjednicu povodom zloupotrebe službenog položaja ministra prosvjete Mladena Šarčevića.
 
Ministar prosvjete je u potpunosti ignorisao izbornu proceduru i rezultate  konkursa za izbor direktora koji je sproveden u skladu sa zakonom.  
 
Protivno izraženoj volji zapošljenih, školskog odbora škole Avdo Međedović i mišljenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća, ministar Šarčević je protivzakonito imenovao za VD direktora lice koje nije učestvovalo na konkursu.
 
Imajući u vidu sve pomenuto, Školski odbor Osnovne škole „Avdo Međedović“ u Novom Pazaru na današnjoj sjednici donio je odluku da podnese tužbu Upravnom sudu i pritužbe Zaštitniku građana i Povjerenici za zaštitu ravnopravnosti. 
 
Školski odbor OŠ „Avdo Međedović“ podnijeće i krivičnu prijavu protiv ministra prosvjete Mladena Šarčevića zbog suspendovanja zakona koji reguliše proceduru izbora direktora.
 
Nastavničko vijeće OŠ “Avdo Međedović“ u Novom Pazaru, je tajnim izjašnjavanjem na posebnoj sjednici održanoj 03. februara 2020. godine, dalo većinsku podršku kandidatu Zahiru Gudževiću, a na sjednici Školskog odbora, kandidat Zahir Gudžević dobio je jednoglasnu podršku članova Odbora.
 
Ministarstvo prosvjete je donijelo odluku o imenovanju direktora protivno volji kolektiva OŠ Avdo Međedović u Novom Pazaru koja je jedna od obrazovno-odgojnih ustanova od posebnog značaja za Bošnjake i u kojoj se kompletna nastava odvija na bosanskom jeziku.
 

Povezane objave

Close
Close