Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

USPJEŠNI NOVOPAZARSKI KARATISTI POSJETILI BNV

Novopazarski karatisti, osvajači zlatnih medalja na svjetskim takmičenjima posjetili su danas Bošnjačko nacionalno vijeće i susreli se sa rukovodstvom Vijeća. 

Rukovodstvo BNV je čestitalo članovima Karate kluba Novi Pazar Emiru Šaćiroviću, Zejnelu Ujkanoviću, Harisu Emroviću i Ademu Plojoviću, te njihovim trenerima Edinu Sadoviću i Fikretu Islamoviću, na osvojenim medaljama i postignutim rezultatima na Svjetskom prvenstvu u okviru Svjetske karate konfederacije u Beogradu.

Nastupajući za reprezentaciju državne karate unije, zlato na tom takmičenju u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su stariji kadeti Šaćirović i Ujkanović, u kategorijama do 65 i preko 65 kilograma.

Emrović je stigao do ekipnog srebra u uzrastu mlađih kadeta, dok su Šaćirović i Ujkanović bili dio selekcije starijih kadeta kojoj je pripalo bronzano odličje.

U Beogradu je nastupio i Adem Plojović, koji je kod dječaka starosti između osam i devet godina u kategoriji do 34 kilograma stigao do četvrtfinala.

Karatiste su primili predsjednica BNV dr. Jasmina Curić, predsjednik Izvršnog odbora dr. Hasim Mekić i dr. Fahrudin Mavrić, član IO. 

Povezane objave

Close
Close