Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

ZAPOČETO OBILJEŽAVANJE 11. MAJA - DANA ZASTAVE

Podizanjem nacionalne zastave bošnjačkog naroda u Sandžaku na jarbol na platou ispred Područnog ureda Vijeća u Prijepolju i tradicionalnim 13. SBONI, koje su također održane u Prijepolju, otpočelo obilježavanje 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave.

Program obilježavanja Dana bošnjačke nacionalne zastave započeo je u Muzeju u Prijepolju otvaranjem izložbe sa likovne kolonije "Sjenica 2018", koju su otvorili mr. Medžid Fakić, selektor kolonije i prof. dr. Hasim Mekić, predsjednik Izvršnog odbora Vijeća.

Uz prisustvo učesnika smotre i predstavnika Vijeća, javnih ličnosti i građana, obraćajući se na svečanosti na plotou ispred područnog ureda, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Easd Džudžo je rekao da smo organiziranjem ove svečanosti u Prijepolju želejli da, između ostalog, ohrabrimo Bošnjake da u ovom dijelu Sandžaka koriste svoja prava.

“Bošnjačko nacionalno vijeće ovim činom želi da ohrabri pripadnike bošnjačke nacionalne zajednice i u Prijepolju, a pogotovu u Priboju i Novoj Varoši da koriste sva svoja kolektivna i identitetska prava. Bošnjačko nacionalno vijeće će se brinuti o svim Bošnjacima, u svim lokalnim zajednicama”, rekao je Džudžo nakon svečanog podizana zastave na jarbol.

On je naglasio da je današnjim obilježavanjem Dana bošnjačke nacionalne zastave u Prijepolje preokrenuta slika da se sve manifestacije i kulturni događaji dešavaju u Novom Pazaru.
Povezane objave

Close
Close