Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

ZAVRŠENO KONSTITUISANJE SVIH ORGANA BNV


Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo sastao se danas u Glavnom uredu Vijeća sa potpredsjednicima Vijeća, predsjednikom i zamjenikom predsjednika Izvršnog odbora kao i sa predsjednicima i zamjenicima predsjednika svih odbora BNV čije je konstituisanje danas završeno i razgovarao o realizovanju programa rada Vijeća zasnovanog na principu 4 plus 1.

Predsjednik BNV izložio je prijedlog rada na četvrogodišnjem planu te izdvojio nekoliko važnih stavki kao što su imenovanje postojećih 100 ulica imenima iz bošnjačke kulture i historije, otvaranje studijskog programa Bosnistike na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, obnova Musale u Prijepolju u tekućoj godini i rekonstrukcija i revitalizacija Nvopazarske tvrđave u četvorogodišnjem periodu kao i pokretanje mjesečnika Stav Sandžak.

Izvršni odbor je preuzeo obavezu da do 15. februara utvrdi prijedlog budžeta za 2019. godinu i završni račun za prošlu, 2018. godinu. Članovi Izvršnog odbora na čelu sa predsjednikom Odbora prof. Hasimom Mekićem će također do kraja fenruara utvrditi prvi četvoromjesečni akcioni plan o sprovođenju programa  Vijeća za tekuću godinu, uvažavajući prijedloge resornih odbora Vijeća.

Predsjednik Vijeća je dodao da je trenutno najpovoljnija političko-društvena klima u regionu za rad Vijeća, te da će uz podršku institucija iz Sandžaka, podršku političkih, akademskih, kulturnih i vjerskih faktora iz Bosne i Hercegovine, resornih ministrastava i državnih institucija u Beogradu kao i uz podršku zemlje zaštitnice Republike Turske, plan Vijeća biti ostvaren i time biti poboljšano stanje Bošnjaka u Republici Srbiji.


Povezane objave

Close
Close