Vijesti

PREDSJEDNIŠTVO BNV PODNOSI TUŽBU PROTIV ZUKORLIĆA

Predsjedništvo Bošnjačkog nacionalnog vijeća najoštrije osuđuje izjave nosioca liste "Matica bošnjačka" i narodnog poslanika Muamera Zukorlića o navodnom naoružavanju Bošnjaka tokom 90-tih godina 20-og stoljeća, postojanju još oko 20.000 neotkrivenih pušaka u Sandžaku i označavanje osnivača, doskorašnjeg predsjednika i sadašnjeg vijećnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Sulejmana Ugljanina kao glavnog krivca za to.

STAV - SANDŽAK

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžo, potpredsjednik Vijeća dr. Fuad Baćićanin, prof. dr. Sead Šemsović i novinar časopisa „STAV“ Almir Mehonić obavili su danas u Vijeću konsultacije o mogućoj realizaciji projekta izdanja mjesečnika STAV – SANDŽAK.

DR. UGLJANIN U 100 NAJVAŽNIJIH BOŠNJAKA 1918. – 2018.

Ugao iz kojeg je redakcija magazina STAV posmatrala i koji je na koncu odredio izbor onih najvažnijih bio je prije svega uvažavanje onih uglednika koji su značajno doprinijeli izgradnji i čuvanju bošnjačkog identiteta u posljednjih, blago je reći turbulentnih i izazovnih, stotinu godina.

PODRŠKA SOCIO-EKONOMSKOM RAZVOJU SANDŽAKA

U svojstvu osnivača Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin primio je prof. dr. Akifa Ajvazi, prof. Ismeta Azizija i koordinatora Međunarodnog foruma za ljudska prava za Balkan Idriza Sinani, bliske saradnike iz vremena osnivanja Vijeća, koji su posjetili Sandžak sa svojim gostom iz Amerike Joseph Reisingerom.

POKUŠAJ DISKRIMINIRANJA BOŠNJAKA U PRIJEPOLJU

Nakon dobijenih informacija o aktuelnim događajima u Prijepolju i iz drugih sandžačkih općina a koje se odnose na dodjeljivanje imena pojedinim ulicama i trgu, Bošnjačko nacionalno vijeće najoštrije osuđuje prijedloge imena koje su izdale komisije, posebno u prijepoljskoj općini.

Close
Close