Vijesti

BNV OBILJEŽILO DAN BOŠNJAKA

Bošnjačko nacionalno vijeće obilježilo je 28. septembar – Dan Bošnjaka. Povodom ovog blagdana u Glavnom uredu Vijeća održan je prijem, te otvorena izložba slika sa likovne kolonije "Sjenica 2020".

BESPLATNI UDŽBENICI ZA UČENIKE PRVOG I TREĆEG RAZREDA U BRODAREVU

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetila je Osnovnu školu „Svetozar Marković“ i učenicima prvog razreda koji pohađaju nastavu na bosanskom jeziku uručila je rančeve i školski pribor. Vijeće je ovoj školi kao i svim školama u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici još prije početka nastave u ovoj školskoj godini uručilo besplatne udžbenike za prvi razred osnovne škole.

Zahtjevamo hitnu reakciju policijskih i pravosudnih organa Crne Gore povodom napada i prijetnji upućenim Bošnjacima u Pljevljima

Ured za koordinaciju bošnjačkih vijeća u čijem su sastavu bošnjačka vijeća iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, te predstavnici KZV Kosova, zahtjeva brzu, efikasnu i profesionalnu istragu policijskih i pravosudnih organa Crne Gore protiv lica koja su fizički napadala Bošnjake i vršila prijetnje i provokacije u Pljevljima i drugim gradovima Sandžaka u prethodnim danima.

POSJETA DELEGACIJE IZ TURSKE

Bošnjačko nacionalno vijeće danas je posjetila delegacija iz Turske koju si činili rukovodstvo instituta Yunus Emre iz Ankare te Esra Yilmaz predsjednica gradske opštine Mamak iz Ankare.

PODJELA UDŽBENIKA ŠKOLAMA U SANDŽAKU

Bošnjačko nacionalno vijeće danas je započelo posjete osnovnim školama u Sandžaku u kojima se izvodi nastava na bosanskom jeziku u okviru kojih se školama dijele besplatni udžbenici za prvi razred osnovne škole.

Close
Close