Vijesti

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Povodom predloženih izmjena izbornog zakona koje se tiču političkih partija nacionalnih manjina i nedavnih reakcija na prijedloge izmjena, Bošnjačko nacionalno vijeće izdalo je sljedeće SAOPĆENJE ZA JAVNOST

PREDSTAVNICI BNV U POSJETI PREDŠKOLSKOJ USTANOVI MLADOST

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetili su danas novopazarsku predškolsku ustanovu „Mladost“ i tom prilikom sa direktoricom ove ustanove razgovarali o implementaciji nastave na bosanskom jeziku i samom procesu upisa djece u predškolski pripremni program.

NOVOPAZARSKA GIMNAZIJA U PILOT-PROJEKTU DRŽAVNE MATURE

Bošnjačko nacionalno vijeće uputilo je Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja zahtjev za uvrštavanje Gimnazije u Novom Pazaru u kojoj se nastava izvodi na bosanskom jeziku u pilot-projekat državne mature koji će biti sproveden u maju 2020. godine.

BNV NASTAVLJA REDOVNE POSJETE OBRAZOVNIM USTANOVAMA

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetili su danas novopazarsku osnovnu školu „Rifat Burdžović Tršo“ i tom prilikom sa predstavnicima uprave škole razgovarali o implementaciji nastave na bosanskom jeziku i samom procesu upisa djece u prvi razred osnovne škole.

Close
Close