Vijesti

OBILJEŽENO 24 GODINE OD GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA SREBRENICE

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća prisustvovala je obilježavanju 24 godine od genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica. Delegaciju Vijeća na komemoraciji i dženazi 33 žrtve u Memorijalnom centru „Potočari“ predvodila je predsjednica dr. Jasmina Curić.

SARADNJA U OBLASTI OBRAZOVANJA

Delegacija Univerziteta Mehmet Akif Ersoy iz Burdura u Republici Turskoj, predvođena rektorom prof. dr. Ademom Korkmazom, posjetila je Bošnjačko nacionalno vijeće.

RTS NEGIRA POSTOJANJE BOŠNJAKA

Bošnjačko nacionalno vijeće se obratilo predstavnicima Evropske unije i drugim međunardonarodnim institucijama i organizacijama sa zahtjevom da zaštite Ustavom, zakonom i međunarodnim dokumentima garantovana prava bošnjačkog naroda u Sandžaku i Srbiji.

PROMOVISANA KNJIGA DNEVNI ŽIVOT I ADETI SANDŽAČKIH MUSLIMANA

U Sandžaku postoji vrlo šarena i bogata slika kulture i života, jer je više naroda živjelo, a i dan-danas više naroda živi u njemu. Zbog toga je vrlo bitno obratiti se historijskim, antropološkim, psihološkim, vjerskim, ekonomskim, političkim i ostalim svojstvima Sandžaka kada se radi na istraživanjimaa ove regije, rečeno je večeras u na promociji knjige "Dnevni život i adeti sandžačkih muslimana", autora Mustafe Kahramanyolua.

ODRŽANA 10. SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA VIJEĆA

Izvršni odbor Bošnjačkog nacionalnog vijeća održao je danas svoju 10. redovnu sjednicu na kojoj je donjeta odluka da se na prijedlog Odluke o utvrđivanju naziva ulica, trgova, zaselaka i djelova naseljenih mjesta na teritoriji opštine Sjenica da pozitivno mišljenje.

Close
Close