Vijesti

DOGOVORENA SARADNJA BNV I OPĆINE NOVA VAROŠ

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo i potpredsjednik Vijeća prof. dr. Sait Kačapor sastali su se danas sa predsjednikom općine Nova Varoš Radosavom Vasiljevićem i razgovarali o potpisivanju Protokola o saradnji između Vijeća i općine Nova Varoš.

PRIJEPOLJE SPREMNO ZA NASTAVU NA BOSANSKOM JEZIKU

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo, potpredsjednik Vijeća prof. dr. Sait Kačapor i saradnica u Područnom Uredu Vijeća u Prijepolju Merisa Nuković sastali su se danas sa direktorima i pedagozima osnovnih škola u Prijepolju i razgovarali o uvođenju cjelokupne nastave na bosanskom jeziku u prijepoljskim osnovnim školama.

BNV: RAZGOVOR U DIREKCIJI ZA IMOVINU O OBNOVI MUSALE

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo i član Općinskog vijeća općine Prijepolje Edib Kajević sastali su se danas sa direktorom Republičke direkcije za imovinu Jovanom Vorkapićem i razgovarali o mogućnostima obnove Musale u Prijepolju.

RODITELJI BIRAJU SVOJ SISTEM VRIJEDNOSTI

Potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća održao je danas konferenciju za medije na temu „Izbor jezika nastave za sedmu generaciju učenika prvog razreda osnovne škole“ gdje je naglasio sljedeće:

DOPIS OSNOVNIM ŠKOLAMA U SANDŽAKU

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžo uputio je danas dopis svim osnovnim školama u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Prijepolju sa preporukom o izboru jezika nastave po osnovu maternjeg jezika roditelja. U dopisu se kaže:

Close
Close