Vijesti

ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA VIJEĆA

Izvršni odbor Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji održao je u četvrtak. 14. februara svoju 3. redovnu sjednicu na kojoj je pored ostalog usvojio prijedlog osnova za izradu Budžeta Vijeća za 2019. godinu kao i izvještaj ustanove „Sandžačke igre“ za 2018. godinu koji je podnio v.d. direktor ustanove Raid Mekić.

DELEGACIJA BNV POSJETILA BIBLIOTEKU U NOVOM PAZARU

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo i potpredsjednici Vijeća prof. dr. Sait Kačapor i Esad Rahić posjetili su danas biblioteku u Novom Pazaru “Dositej Obradović” i sastali se sa direktorom biblioteke Elijasom Rebronjom.

AKADEMIJA U ČAST 100 GODINA DŽEMIJETA

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća prisustvovala je u Nacionalnoj biblioteci u Prištini Akademiji povodom 100 godina od osnivanja "Džemijeta", političke organizacije građana Sandžaka, Kosova i Makedonije.

STUDIJSKI PROGRAM BOSANSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI NA DUNP

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji na čelu sa predsjednikom Vijeća Esadom Džudžom koju su činili prof. dr. Sait Kačapor potpredsjednik Vijeća i prof. dr. Sead Šemsović predsjednik Bošnjačkog prosvjetnog savjeta, sastali su se danas sa ministrom prosvjete Mladenom Šarčevićem u Beogradu. Sastanku je prisustvovao i rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr. Miladin Kostić.

Close
Close