Vijesti

NASTAVLJENE POSJETE OSNOVNIM ŠKOLAMA U NOVOM PAZARU

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetili su novopazarske osnovne škole „Ćamil Sijarić“ i „Jovan Jovanović Zmaj“ i tom prilikom sa predstavnicima uprava škola razgovarali o implementaciji nastave na bosanskom jeziku, te poboljšanju kvaliteta i uslova nastave na bosanskom jeziku.

NOVA PRIJETNJA BOŠNJACIMA SANDŽAKA

Bošnjačko nacionalno vijeće najoštrije osuđuje ovogodišnju dodjelu Nobelove nagrade Peteru Handkeu, čovjeku koji otvoreno negira genocid u Srebrenici, najstravičniji zločin na evropskom tlu poslije Drugog svjetskog rata.

POSJETA NOVOPAZARSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetili su novopazarske osnovne škole „Desanka Maksimović“ i „Vuk Karadžić“ i tom prilikom sa predstavnicima uprava škola razgovarali o implementaciji nastave na bosanskom jeziku, te poboljšanju kvaliteta i uslova nastave na bosanskom jeziku.

PROGRAMSKI SAVJET RTS-A MORA DA POŠTUJE ZAKONE

Povodom izjave predsjednika Programskog savjeta RTS-a Milivoja Pavlovića prenijete u tekstu „O bosanskom jeziku 5. decembra” autorice Safete Biševac, a koji je objavljen u dodatku „Sandžak Danas“ 29. novembra 2019. godine Bošnjačko nacionalno vijeće obavještava javnost da predsjednik Programskog savjeta Milivoje Pavlović iznosi neistine i obmanjuje širu javnost u Srbiji.

EKSTREMNI SRPSKI NACIONALIZAM PONOVO VLADA SRBIJOM

Bošnjačko nacionalno vijeće najoštrije osuđuje skandiranja ekstremnih nacionalističkih grupa koja su se okupila ispred pritvorske jedinice Međunarodnog tribunala u Hagu i veličali Ratka Mladića koji je pravosnažno osuđen za zločin genocida u Srebrenici.

Close
Close