Vijesti

Bošnjačka nacionalna vijeća pokreću inicijativu da Bošnjaci uspostave svoje nacionalne institucije koje odavno imaju svi drugi narodi bivše SFRJ

Ured za koordinaciju bošnjakih vijeća kojeg čine vijeća iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, održao je 4. sjednicu u Zagrebu u periodu 29-31. marta 2019. godine. Ured za koordinaciju potvrđuje svoje stavove da je matična zemlja svih Bošnjaka Bosna i Hercegovina, a da su domovinske zemlje Bošnjaka Srbija, Crna Gora i Hrvatska, a potom i druge države nastale raspadom bivše SFRJ, u kojima Bošnjaci kao narod žive više stotina godina.

ZA DIJALOG ISLAMSKIH ZAJEDNICA BOSNE I SRBIJE

Na marginama Četvrte sjednice Ureda koordinacije bošnjačkih nacionalnih vijeća i Međunarodnog simpozija "Religija i nacija", koji su se istovremeno održavali u Zagrebačkoj džamiji, predsjednik i potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo i Muhedin Fijuljanin razgovarali su na kratko sa reis-l-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Huseinom ef. Kavazovićem.

SJEDNICA UREDA ZA KOORDINACIJU BOŠNJAČKIH VIJEĆA

Četvrta sjednica Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća na kojoj su učestvovali predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Koordinacije županijskih vijeća, Vijeća Grada Zagreba, predstavnici za županije bošnjačke nacionalne manjine u Republici Srbiji i Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca iz Bosne i Hercegovine održana je danas u Zagrebu.

MJESEČNA TRIBINA O BOŠNJAČKOJ KULTURI

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo sastao se danas sa Hajrudinom Hajrovićem direktorom Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Elvirom Eminbegovićem, rukovodiocem Centra i prof. dr. Rifatom Redžovićem, predstavnikom Gradskog vijeća Grada Novog Pazara i predsjednikom Udruženja prosvjetnih radnika i vaspitača Novog Pazara.

Close
Close