Vijesti

JAČANJE SARADNJE BNV I OPĆINE PRIBOJ

Predsjednik bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo i potpredsjednik Vijeća prof. dr. Sait Kačapor sastali su se danas sa predsjednikom općine Priboj Lazarom Rvovićem i njegovim saradnicima.

BOLJA STRANA SRBIJE

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo sa saradnicima je danas primio predstavnike organizacije „Žene u crnom“. Predsjednik Vijeća je odao priznanje predstavnici organizacije Staši Zlajović na istrajnosti u procesu suočavanja sa prošlošću srbijanskog društva, političkih i akademsih elita.

SARADNJA U OBLASTIMA OBRAZOVANJA I KULTURE

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo sa njegovim najbližim saradnicima je danas primio delegaciju Rijaseta Islamske zajednice Srbije. Na sastanku se razgovaralo o zajedničkim projektima u oblastima obrazovanja i zaštite bošnjačkog kulturnog naslijeđa.

KARADŽIĆ OSUĐEN ZA UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT

Bošnjačko nacionalno vijeće kao najviše predstavničko tijelo Bošnjaka u Srbiji pozdravlja presude Haškog tribunala izrečene Radovanu Karadžiću zbog udruženog zločinačkog djelovanja u cilju sprovođenja genocida i etničkog čišćenja nad Bošnjacima, Hrvatima i drugim nesrpskim stanovništvom tokom agresije srpskih snaga na Bosnu i Hercegovinu.

AFIRMATIVNE MJERE ZA SANDŽAČKE BOŠNJAKE U SRBIJI

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo sa saradnicima sastao se danas sa članovima Sekretarijata za praćenje primjene Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina Vijeća Evrope. Sastanak je održan u svečanom salonu Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

BNV OČEKUJE REVIZIJU AKCIONOG PLANA

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća učestvovali su danas u Beogradu na prezentaciji rezultata koji se odnose na sprovođenje Akcionog plana za ostvarivanje prava manjina u Srbiji, koju su organizirali Vijeće Evrope i Kancelarija za ljudska i manjinska prava.

BNV ČESTITALO DAN POBJEDE NA ČANAKALAMA

Bošnjačko nacionalno vijeće čestitalo je Dan pobjede – 18. mart na Čanakalama svim građanima Republike Turske, turskim rođacima i prijateljima u svijetu. U pismu koje je upućeno rektoru univerziteta „18. Mart“, Čanakkale prof. dr. Yucel Acer se kaže:

Close
Close