Vijesti

VRATITI RANIJE STEČENA PRAVA

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin uputio je Ustavnom sudu Republike Srbije inicijativu za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti odredbe Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina.

RAZVOJ SANDŽAKA ZAJEDNIČKI CILJ

Delegacija Bošnjaka Sandžaka, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin, gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac i predsjednici opština Sjenica i Tutin Hazbo Mujović i Kenan Hot boravila je u Republici Turskoj povodom proslave 29. oktobra – Dana Republike. Na poziv predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana prisustvovali su ceremoniji otvranja Aerodroma “Istanbul”, najvećeg aerodroma na svijetu.

BESPLATNI UDŽBENICI ZA PRVAKE

Bošnjačko nacionalno vijeće je ove godine u saradnji sa Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), za učenike prvog razreda u nastavi na bosanskom jeziku u Sandžaku, obezbijedilo besplatne udžbenike, Čitanku i dodatke za grupu nacionalnih predmeta.

DELEGACIJA BNV NA PRIJEMU KOD AMBASADORA R. TURSKE

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, poslanik u Vladi Republike Srbije, Enis Imamović i predsjednica Skupštine grada Novi Pazar, Ifeta Radončić prisustvovali su svečanosti povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Turske u ambasadi Republike Turske u Beogradu.

Close
Close