Vijesti

PODRŠKA OBNOVI PRIJEPOLJSKE MUSALE

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo, ambasador Republike Turske Tandžu Bilgić i njegova zamjenica Ajša Uzer razgovarali su danas u Beogradu o rekonstrukciji Musale u Prijepolju.

PREDSTAVNICI BNV NA SASTANKU SA RUKOVODSTVOM ETNOGRAFSKOG MUZEJA

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predsjednik Odbora za kulturu Mustafa Baltić i stručni saradnik Odbora za kulturu Amila Ćosović sastali su se 23. aprila 2019. godine sa direktorkom etnografskog muzeja Tijanom Čolak-Antić Popović i direktorkom centra za nematerijalno naslijeđe Danijelom Filipović.

NAGRADNI KONKURS "MOJA ZASTAVA"

Bošnjačko nacionalno vijeće u okviru programa obilježavanja 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave i u cilju afirmacije nacionalnih simbola sandžačkih Bošnjaka raspisuje nagradni konkurs "Moja zastava" za najbolji likovni rad koji obrađuje temu bošnjačke nacionalne zastave.

PREDSJEDNIK BNV UPUTIO PISMO AMBASADORU FRANCUSKE

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo uputio je danas pismo ambasadoru Republike Francuske u Beogradu Nj. E. G-dinu Frederiku Mondoloniju i izrazio žaljenje zbog požara koji je zadesio katedralu Notr Dam. U pismu se kaže:

Close
Close