Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

ČESTITKA POVODOM DANA GRADA NOVOG PAZARA

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je danas čestitku gradonačelniku i svim građanima Novog Pazara povodom 20. aprila – Dana Grada Novog Pazara. U čestitki piše:
 
„U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u svoje ime čestitam Vama i svim građanima Novog Pazara 20. april – Dan Grada. 
 
Novi Pazar je kulturni, ekonomski i politički centar historijske regije Sandžak u kojoj vijekovima u harmoniji živi više naroda, vjera i kultura. 
 
Grad Novi Pazar je simbol suživota, tolerancije i dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa i model kako treba da funkcionišu višenacionalne sredine. 
 
Bošnjačko nacionalno vijeće u svojstvu krovne institucije Bošnjaka u Sandžaku i Srbiji aktivno radi i djeluje na očuvanju identiteta i unaprjeđivanju prava bošnjačkog naroda te time doprinosi i razvoju multikulturalne zajednice u Novom Pazaru. 
 
Poštovani gospodine Biševac, nadam se da će Novi Pazar još puno godina ostati prepoznatljiv kao grad tolerantnog suživota više naroda i kultura. 
 
Još jednom primite moje čestitke povodom ovog značajnog dana za sve građane i građanke Novog Pazara i želim Vam uspjeh u daljem obavljanju jedne od najodgovornijih javnih funkcija u Novom Pazaru.
 
S poštovanjem,
Dr. Jasmina Curić
Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća“ 
 

Povezane objave

Close
Close