Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

Čestitka predsjednice BNV povodom 11. maja - Dana bošnjačke nacionalne zastave

Čestitka predsjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić povodom 11. maja - Dana bošnjačke nacionalne zastave. 

"Drage Bošnjake i Bošnjaci,

Danas kada ponosno podižemo nacionalnu zastavu ne mogu a da ne spomenem da su kroz nju utkana sva teška vremena Bošnjaka na ovim prostorima.

Da ona pamti sve ono zbog čega možemo danas da je podignemo visoko i budemo ponosni jer smo ostali jaki, svjesni toga ko smo, kome pripadamo i ko nama pripada.

Bošnjaci su evropski narod, autohton na ovim prostorima koji sa svim drugim narodima čini bogatstvo u jedinstvu različitosti.

To nas čini sretnim, ali s druge strane, s ponosom mogu da kažem da i Bošnjaci svojom kulturom, historijom i tradicijom doprinose bogatstvu života naroda koji žive sa nama.

Ne smijemo zaboraviti da samo jačanjem međusobnog povjerenja možemo izgraditi sigurnu i sretnu budućnost za sve građane Sandžaka i šire.

Danas 11. maja, na jedan od naših najvećih blagdana možemo kazati da smo ostvarili mnogo ali da moramo raditi još mnogo više kako bi buduće generacije mogle ovdje sigurno i sretno živjeti.

Naša budućnost su mladi koji čuvaju svoju historiju, kulturu, običaje kroz rad na raznim projektima, manifestacijama. Naša budućnost su naši uspješni profesori, sportisti, ljekari, ugledni preduzetnici, naučnici i to ne samo u Sandžaku, Sandžaklije su izuzetno ugledni, uticajni i uspješni poslovni ljudi, naučnici, sportisti u dijaspori i svijetu, Sandžak ima čime da se ponosi i sa pravom drži svoj bajrak ponosno i uspravno.

U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u ime svih vijećnika biranih širom Sandžaka, svim sandžačkim Bošnjacima gdje god se nalazili  sretan Dan bošnjačke nacionalne zastave, ostanite uvijek ponosni, želim vam sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost."Povezane objave

Close
Close