Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

BOSANSKOHERCEGOVAČKE PATRIOTSKE SNAGE DA SE SUPROTSTAVE DESTABILIZACIJI DRŽAVE

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća na čelu sa dr. Jasminom Curić sastala se danas sa predsjednikom Vijeća Kongresa Bošnjačkih intelektualaca, Nedžadom Mulabegovićem i njegovim saradnicima.

Zajednički je izražena zabrinutost zbog odmaklog procesa destrukcije ustavnog poretka Bosne i Hercegovine koju provode vlasti Republike Srpske te istakli da se takva ponašanja negativno reflektuju i na položaj Bošnjaka u Republici Srbiji.

Zaključeno je da je potrebno da se bosanskohercegovačke patriotske snage, koje predstavljaju većinu stanovništva, demokratskim sredstvima odlučno suprotstave svim pokušajima destabilizacije države i raspirivanja nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Ove dvije organizacije će, u skladu sa svojom ulogom, planirati niz aktivnosti kojima će dati doprinos u očuvanju ustavnog poretka i razvijanju harmoničnih međunacionalnih odnosa u sredinama u kojima djeluju.

Izraženo je zadovoljstvo zbog sve uspješnije saradnje u okviru Koordinacije bošnjačkih nacionalnih asocijacija sa područja bivše Jugoslavije. To se naročito odnosi na nekoliko  kapitalnih projekata koji se tiču očuvanju nacionalnog identiteta Bošnjaka, ali i u pogledu zajedničkog odgovora na aktuelna društveno-politička pitanja.


Povezane objave

Close
Close