Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

Delegacija BNV posjetila Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka i Asocijaciju nezavisnih intelektualaca "Krug 99"

Dana 17. 03. 2023. godine, delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na čelu sa predsjednicom dr. Misalom Pramenković, posjetila je Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka i Asocijaciju nezavisnih intelektualaca "Krug 99".

Delegaciju Vijeća, pored predsjednice, činili su i predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednici dr. Jasmina Baltić Curić i dr. Mustafa Fetić i šef Kabineta Semir Madžgalj.

Na sastanku sa delegacijom Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka, koju je predvodio predsjednik gospodin Ekrem Lekić, dogovoreno je da se dosadašnja saradnja značajno unaprijedi, a sve u cilju jačanja veza sa maticom Bosnom i Hercegovinom, kroz projekte koji su od posebnog značaja za Bošnjake u Republici Srbiji.

Delegacija, koju su činili gospodin Adil Kulenović, predsjednik i gospodin Džemal Sokolović, član, primila je delegaciju Vijeća u prostorijama Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99" i u veoma prijateljskom i sadržajnom razgovoru je dogovorena dalja saradnja od interesa za bošnjački narod.
Povezane objave

Close
Close