Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

IZJAVA ZA MEDIJE AHMEDINA ĐERLEKA

Izjava za medije Ahmedina Đerleka povodom zloupotrebe službenog položaja ministra prosvjete Mladena Šarčevića na dan 21.02.2020. godine:
 
„Ja sam Ahmedin Đerlek dugogodišnji direktor OŠ Avdo Međedović u Novom Pazaru koja je od posebnog značaja za Bošnjake. Došao sam u Bošnjačko nacionalno vijeće, da obavijestim organe Vijeća i javnost o problemu koji je izazvao srpski ministar prosvjete Mladen Šarčević zloupotrebom položaja.
 
On je u potpunosti ignorisao izbornu proceduru i rezultate  konkursa za izbor direktora koji je sproveden u skladu sa zakonom.  Protivno izraženoj volji zapošljenih, školskog odbora škole Avdo Međedović i mišljenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća, protivzakonito je imenovao za VD direktora nama nepoznato lice koje nije učestvovalo na konkursu.
 
Ministar Sarčević je svojevoljno suspendovao zakon koji reguliše proceduru izbora direktora i na taj način uvrijedio i ponizio učesnike konkursa i  sve zapošljene koji su učestvovali u proceduri izbora direktora.
 
Ovim postupkom je izazvao ogorčenje i nezadovoljstvo kod svih zapošljenih u školi i kod građana Novog Pazara što može da ima nesagledive posljedice.  
 
Kao dugogodišnji iskusan  direktor zabrinut sam zbog napetosti izazvane novonastalom situacijom koja može da ima neželjene  posljedice po bezbjednost zapošljenih i učenika. 
 
Smatram da bezbjednost djece u školi može biti ugrožena sve dok se ne riješi ovaj spor pred nadležnim državnim organima, koji je pokrenuo školski odbor, savjet roditelja i učesnici konkursa.“
 

Povezane objave

Close
Close