Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

Kolonija „Sjenica 2022“ bavila se temom kulture Novog Pazara

Bošnjačko nacionalno vijeće organizovalo je šestu po redu Likovnu koloniju „Sjenica 2022“, koja je započeta obilaskom Novog Pazara. Likovna kolonija trajala je od 10. do 15. avgusta, a za to vrijeme su umjetnici prenijeli na platno doživljaje i detalje kulture Novog Pazara.

Predsjednica Vijeća dr. Jasmina Curić je istakla da i ove godine se ova kolonija organizuje kao dio aktivnosti vezanih za obilježavanje dana od posebnog značaja za Bošnjake, Dana 13. i 14. avgusta u znak sjećanja na održanu Sjeničku konferenciju 1917. godine.

„Izražavam zadovoljstvo i radost što ove godine odazvalo se dosta učesnika i ova kolonija je međunarodnog značaja, imamo učesnike i iz Bosne i Hercegovine, Turske i Crne Gore, i želim svima prijatan boravak u Sandžaku i uspješan rad, te da ponesu dobe utiske i sjećanja.“ – poručila je predsjednica Curić.


Prva likovna kolonija u Sjenici održana je 2017. godine na stogodišnjicu od održavanja Sjeničke konferencije i od tada okuplja umjetnike iz svih krajeva Balkana, ali i šire.

Izvor: Behar.tv


Povezane objave

Close
Close