Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

MINISTAR ČAVUŠOGLU POSJETIO NAJVIŠE PREDSTAVNIČKO TIJELO BOŠNJAKA

Predsjednica vijeća dr. Jasmina Curić je nakon srdačne dobrodošlice na samom početku izrazila zadovoljstvo i zahvalnost na posjeti najvišem predstavničkom tijelu Bošnjaka kojom je ukazana čast građanima Sandžaka i svim Bošnjacima u Republici Srbiji. 

Predsjednica je ovom prilikom izrazila i zahvalnost na historijskoj posjeti predsjednika Republike Turske gospodina Redžepa Taipa Erdogana 2017. godine, kao i na otvaranju konzulata Republike Turske u Novom Pazaru kao velikom podsticaju saradnje u svim oblastima a posebno u oblasti privrede i investicija. 

Dr. Jasmina Curić upoznala je gospodina Čavušoglua sa aktivnostima koje Vijeće sprovodi, kroz institucije sistema i kroz postojeći pravni okvir u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, u cilju unaprjeđenja statusa i položaja Bošnjaka u Srbiji. 

Delegacija Republike Turske je upoznata  i sa problemima sa kojima se Vijeće susreće, kao i sa problema sa kojima se Bošnjaci susreću na putu ostvarivanja svojih prava u Republici Srbiji kao i nastojanjima da se problemi riješe čime će se unaprijediti saradnju i izgradi povjerenje preme državnim institucijama. 

Bošnjačko nacionalno vijeće kroz svoje aktivnosti radi na pospješivanju položaja Bošnjaka u Srbiji, ali i na unapređivanju odnosa između Republike Turske i Republike Srbije imajući u vidu da Bošnjaci Sandžaka i građani Turske porijeklom iz Sandžaka predstavljaju most saradnje između Srbije i Turske.


Povezane objave

Close
Close