Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

NASTAVA NA DALJINU NA BOSANSKOM JEZIKU I U SLJEDEĆOJ ŠKOLSKOJ GODINI

Odbor za obrazovanje na bosanskom jeziku održao je sjednicu na kojoj su usvojeni zaključci vezani za realizaciju nastave na daljinu, proces reformi udžbenika i planova nastave i učenja za obrazovanje na bosanskom jeziku. 

Odbor za obrazovanje na bosanskom jeziku je tokom ljetnih mjeseci intenzivno radio na stvaranju uslova za nastavak programa učenja na daljinu koji je Bošnjačko nacionalno vijeće započelo prošle školske godine. 

Na sjednici Odbora za obrazovanje jednoglasno je donijet zaključak da Bošnjačko nacionalno vijeće, u skladu sa preporukama Ministarstva prosvjete, nastavi sa organizacijom nastave na daljinu i to kroz angažovanje dodatnog kadra uz prosvjetne radnike koji su već učestvovali u ovom programu.

Članovi Odbora za obrazovanje su konstatovali i da je većina reformisanih udžbenika za treći i sedmi razred osnovne škole na bosanskom jeziku spremna za nastavu te izrazili nadu da će i ostatak udžbenika biti odobren u najkraćem mogućem roku. 

Odbor za obrazovanje je i pristupio izradi globalnih i operativnih planova za sljedeću školsku godinu koji će biti dostupni na internet sajtu Bošnjačkog nacionalno vijeća na samom početku školske godine. 

Odbor za obrazovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća je do sada održao deset redovnih sjednica te desetine konsultacija i sastanaka sa prosvjetnim zvaničnicima a sve u cilju promovisanja i unapređenja nastave na bosanskom jeziku. 
 

Povezane objave

Close
Close