Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

OTVORENA GENOCIDNA PRIJETNJA BOŠNJACIMA

Državni organi Srbije zabranom skupa Inicijative mladih za ljudska prava kojim je planirano uklanjanje murala osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića u Beogradu šalju otvorenu genocidnu prijetnju svim Bošnjacima, a posebno Bošnjacima u Sandžaku. 
 
Genocid nad Bošnjacima izvršile su srpske oružane snage početkom jula 1995. godine i smatra se jednim od najvećih zločina protiv civilnog stanovništva u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, a Haški tribunal je Ratka Mladića pravosnažno osudio za genocid i druge zločine. 
 
Vlast u Srbiji trenutno čine isti oni koji su vladali Srbijom u vrijeme planiranja, sprovođenja i prikrivanja zločina u Hrvatskoj, genocida širom Bosne i Hercegovine, zločina u Sandžaku i na Kosovu. 
 
Odlukom srpskog ministra policije Vulina da spriječi uklanjanje murala Ratka Mladića u Beogradu, državno rukovodstvo Srbije ohrabruje veličanje osuđenih ratnih zločinaca i šalje prijetnju biološkom opstanku Bošnjaka u Sandžaku. 
 
Pozivamo Evropsku uniju i međunarodnu zajednicu da velikosrpsku politiku zvanično proglase objektivnom prijenjom za mir i stabilnost na Balkanu.

Povezane objave

Close
Close