Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

POČELA PODJELA UDŽBENIKA ZA PREDŠKOLCE

Predškolsku ustanovu „Habiba Stočević“ u Tutinu posjetila je danas delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na čelu sa predsjednikom Izvršnog odbora prof. dr. Fahrudinom Mavrićem i time otpočela podjelu udžbenika za pripremni predškolski program na bosanskom jeziku.

Bošnjačko nacionalno vijeće je kao što je i obećalo obezbijedilo donatore koji su donirali sredstva za kupovinu udžbenika i propratnog materijala za predškolce u Sandžaku.

Kompleti udžbenika za predškolce i propratni materijal obezbijeđeni su sredstvima uglednih privrednika koji živi i radi u dijaspori. Ove godine obezbijeđeno je 2000 udžbenika, svezaka i bojica za naše predškolce.

Želja nam je da oko 600 polaznika pripremnog predškolskog programa na bosanskom jeziku u PU „Habiba Stočević“ uspješno započnu školsku godinu i da steknu dobar temelj za nastavak svog daljeg školovanja.

U Tutinu nastava na bosanskom jeziku, kako na predškolskom tako i na novu osnovne i srednje škole teče u najboljem redu od samog početka implementacije nastave na bosanskom jeziku još od 2013. godine. Povezane objave

Close
Close