Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

POTPISANI UGOVORI SA KORISNICIMA SREDSTAVA BNV

Bošnjačko nacionalno vijeće organizovalo je danas svečano potpisivanje ugovora sa korisnicima sredstava po Javnom konkursu BNV za finansiranje projekata  od opšteg interesa za Bošnjake.
 
Na skupu se obratila predsjednica BNV dr. Jasmina Curić koja je istakla značaj konkursa i odabranih projekata za sprovođenje strateških ciljeva Vijeća u oblastima realizacije projekata. 
 
Prisutnima se obratio i predsjednik Izvršnog odbora BNV dr. Fahrudin Mavrić koji je govorio o proceduri sprovođenja konkursa te dr. Amela Malićević, predsjednica Komisije za odabir projekata i objasnila kriterijume i način odabira projekata. 
 
Bošnjačko nacionalno vijeće je 05.02.2021. godine raspisalo Javni konkurs za dodjelu sredstava iz budžeta Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji za podsticanje projekata od opšteg interesa Bošnjaka koje realizuju fizička i pravna lica koji je trajao do 21.02.2021. godine.
 
Na javni konkurs pristiglo je ukupno 52 prijave, a Bošnjačko nacionalno vijeće podržalo je 22 projekta koji će se sprovoditi tokom tekuće godine. 
 
BNV će finansirati projekte u oblastima obrazovanja na bosanskom jeziku, kulture Bošnjaka i službene upotrebe bosanskog jezika i pisma.
 
Bošnjačko nacionalno vijeće je za odobrene projekte izdvojilo 4 miliona dinara, od toga, za sprovođenje projekata u oblasti obrazovanja predviđeno je 1,3 miliona dinara, kulture 2,2 miliona, a službenu upotrebu bosanskog jezika i pisma 500 hiljada dinara.

Odluka o dodjeli sredstava:
http://bnv.org.rs/fajlovi/1_RB_397-09-2021_Odluka_o_dodjeli_sredstava_fizickim_i_pravnim_licima.pdf

 

Povezane objave

Close
Close