Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

PREDSTAVLJANJE ONLINE PLATFORME ZA STEM OBRAZOVANJE

Bošnjačko nacionalno vijeće danas je organizovalo radionicu na kojoj je predstavljena online platforma za STEM obrazovanje. 

Današnja radionica je dio programa stručnog usavršavanja „Primjena STEM pristupa u predškolskom odgoju i obrazovanju“ za odgajatelje predškolskih ustanova iz Sandžaka koje je BNV započelo u oktobru prošle godine. 

STEM je skraćenica od pojmova Science, Technology, Engineering, and Mathematics. odnosno Nauka, Inžinjering, Tehnologija i Matematika. Neposredni relalizator stručnog programa je  Centar za poslovnu i akademsku izuzetnost “Clever centar“ iz Novog Pazara a predavač doc. dr. Edis Mekić.

STEM se definiše kao sistem učenja u oblastima nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike koji je sastavljen od obrazovnih aktivnosti objedinjenih na svim nivoima obrazovanja od predškolskog do post-doktorskog, implementiran kroz formalne i neformalne oblike nastave. Pokazalo se da rigirozni pristup provjere činjenica i metode donošenja zaključaka na osnovu njih, donosi bolje rezultate i u oblastima društvenih nauka kao i u  zanimanjima koja nisu usko vezana za STEM nauke. 
 

Povezane objave

Close
Close