Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

PREDSTAVNICI BOŠNJAKA SJEVERNE MAKEDONIJE U POSJETI VIJEĆU

Predsjednik BNV Sjeverne Makedonije Dževad Hot i predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza Sjeverne Makedonije Munir Kolašinac posjetili su danas Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se susreli sa rukovodstvom Vijeća. 
 
Na sastanku je bilo riječi o intenziviranju saradnje između bošnjačkih nacionalnih vijeća i ostalih predstavnika Bošnjaka te realizaciji projekata od značaja za bošnjački narod u cijelom regionu. 
 
Razgovarano je i o predstojećem popisu stanovništa i izazovima koji čekaju bošnjački narod tokom ovog procesa. Predstojeći popis stanovništva u državama regiona je od velikog značaja za opstanak i dalji društveno-politički razvoj Bošnjaka i time jedan od prioriteta u djelovanju legitimnih predstavnika bošnjačkog naroda tokom ove godine. 
 
Oba nacionalna vijeća učestvuju u radu regionalnog Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća sa sjedištem u Sarajevu. Ured za koordinaciju bošnjačkih vijeća čine predstavnička tijela i nacionalne institucije Bošnjaka iz zemalja bivše Jugoslavije, a osnovan je početkom 2018. godine.
 

Povezane objave

Close
Close