Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

Predstavnici BNV uzeli učešće na seminaru „Prepoznavanje i zaštita od diskriminacije“

Seminar „Prepoznavanje i zaštita od diskriminacije“ namijenjen predstavnicima nacionalnih savjeta nacionalnih manjina u Republici Srbiji, u organizaciji Povjerenika za zaštitu ravnopravnosti i Misije OEBS-a u Srbiji, održan je 9. i 10. novembra 2023. godine, na Srebrnom jezeru u hotelu „Danubius“. 

Prisutnima se obratila i povjerenica Brankica Janković, ističući da institucija Povjerenika godinama ima dobru saradnju sa nacionalnim savjetima nacionalnih manjina, naročito u oblasti edukacije o mehanizmima ostvarivanja i zaštite prava nacionalnih manjina.

Tokom seminara, učesnici su imali priliku da kroz predavanja i radionice se upoznaju sa pojmom i oblicima diskriminacije, ulogom, nadležnostima i praksom Povjerenika za zaštitu ravnopravnosti.

Ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća, učešće su uzeli predsjednik Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma Enis Zeković i predsjednik Odbora za kontrolu i nadzor ostvarivanja prava Bošnjaka Enes Jejna. 

Pored predstavnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća, seminaru su prisustvovali i predstavnici ostalih nacionalnih savjeta u Republici Srbiji.
Povezane objave

Close
Close