Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

Predstavnici Odbora za kulturu BNV gostovali na Sandžak televiziji

Dana 29. avgusta 2023. godine, predstavnici Odbora za kulturu u Bošnjačkom nacionalnom vijeću Emina Ganić i Muzafer Župljanin, kao i umjetnik Elvir Masličić gostovali su na Sandžak televiziji u emisiji „Tema dana“, povodom održane međunarodne Likovne kolonije „Sjenica 2023“ u organizaciji Vijeća, kojoj je domaćin bila opština Sjenica. 

Sedma međunarodna Likovna kolonija „Sjenica 2023“ održala se u Sjenici od 21. do 26. avgusta 2023. godine, a istaknuti umjetnici iz zemlje i regiona su tokom svog boravka naslikali umjetnička djela na temu enterijera bošnjačke sobe i ženske bošnjačke nošnje. 

Emina Ganić, predsjednica Odbora za kulturu BNV i selektor Kolonije, istakla je da će izložba biti postavljena za 28. septembar - Dan Bošnjaka, kao i da je planirana izložba u Sjeničkoj kući gdje su nastala ova djela. 

Da Bošnjaci ne zaboravljaju šta ih je trvilo, gdje su ginuli i odakle su protjerivani, kao i da se svake godine obilježavaju ti događaji, počevši od Srebrenice, istakao je Muzafer Župljanin potpredsjednik Odbora za kulturu. 

Učesnik Kolonije Elvir Masličić je naglasio da umjetnici dio posla rade upravo zbog mladih generacija, sa očekivanjem da će ih sutra neko naslijediti i biti bolji.

https://www.youtube.com/watch?v=aRIrFDkBw1M&t=710s 

Povezane objave

Close
Close