Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

SASTANAK SA ŠEFIKOM DŽAFEROVIĆEM ČLANOM PREDSJEDNIŠTVA BIH

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća na čelu sa predsjednicom dr. Jasminom Curić, sastala se danas sa Šefikom Džaferovićem, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka, informisala je predsjedavajućeg Džaferovića o radu Vijeća, zalaganju za očuvanje i jačanje identiteta Bošnjaka u Sandžaku, kao i o općem položaju bošnjačkog naroda u Sandžaku i Republici Srbiji.

Predstavnici BNV-a zahvalili su predsjedavajućem Džaferoviću na plodotvornoj saradnji u proteklom mandatu, kao i na ličnom angažmanu u koordinaciji i saradnji sa Vijećem.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović istakao je snažnu podršku radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na čelu s predsjednicom Curić, te podcrtao da je BNV ostvario značajne rezultate, u saradnji sa institucijama Bosne i Hercegovine kao i Uredom za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je istakao podršku jedinstvu Bošnjaka u Sandžaku, kazavši da je nužno nastaviti rad na unapređenju položaja Bošnjaka u Sandžaku, kroz saradnju BNV-a, Ureda za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća i kroz bilateralne odnose BiH i Srbije, uz međusobno uvažavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta obje države.

Kazao je da to treba biti putokaz i u idućem periodu, nakon izbora novog saziva BNV-a.

Delegaciju BNV iz Sandžaka, pored predsjednice Jasmine Curić, činili su vijećnici Fuad Baćićanin i Minela Kalender.

 Povezane objave

Close
Close