Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

SASTANAK SA POTPREDSJEDNICOM FBIH MELIKOM MAHMUTBEGOVIĆ

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Jasmina Curić sa delegacijom održala je u Sarajevu sastanak sa Melikom Mahmutbegović potpredsjednicom FBiH i njenim saradnicima.

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća informisali su potpredsjednicu Mahmutbegović sa aktivnostima i planovima rada Vijeća u narednom periodu, te o problemima sa kojima se Vijeće susreće kao i o problemima sa kojima se susreću Bošnjaci na putu ostvarenja svojih prava u Republici Srbiji.

Iskazana je zabrinutost povodom zapaljive retorike i protivustavnog djelovanja rukovodstva entiteta RS, koje se reflektuje, kako na situaciju u Bosni i Hercegovini, Sandžaku tako i u cijelom regionu.

Potpredsjednica Mahmutbegović pružila je podršku radu Vijeća i istakla ulogu i važnost Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka u procesima povezivanja i aktivnije saradnje Bosne i Hercegovine sa Sandžakom na poljima kulture, identiteta, tradicije i zajedničkih projekata koji će osnažiti ulogu Bošnjačke zajednice u Republici Srbiji.

"Aktivnosti koje poduzima Bošnjačko nacionalno vijeće zajedno sa svim zainteresovanim stranama koje žele mir i prosperitet na ovim prostorima i implementaciju normalnih europskih principa, od izuzetne su važnosti i mogu biti prekretnica retrogradnim procesima na kojima pojedini, neodgovorni politički akteri insistiraju", zaključila je potpredsjednica Mahmutbegović.

 


Povezane objave

Close
Close