Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

Svečana primopredaja donacije lektira na bosanskom jeziku

Dana 18. 02. 2023. godine, u prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća, izvršena je svečana primopredaja donacije lektira za osnovne i srednje škole koje imaju nastavu na bosanskom jeziku u Sandžaku, povodom obilježavanja 21. februara – Dana maternjeg jezika i Dana školstva na bosanskom jeziku u Sandžaku.
 
Predsjednica BNV dr. Misala Pramenković potpisala je ugovor o donaciji sa predsjednikom Asocijacije „Mostovi prijateljstva“ gospodinom Jasminom Imamovićem iz Zenice.
 
BH Telekom je finansirao projekat Asocijacije „Mostovi prijateljstva“ kojim se došlo do ovako važne donacije. Vijeće je tim povodom posjetio direktor direkcije BH Telekoma gospodin Faruk Selmanović.
 
Vijeće je, također, posjetila i gospođa Samra Ćosović, savjetnica premijera Federacije BiH uz čuju pomoć i zalaganje je došlo do uspješno završenog projekta.
 
Predsjednik Izvršnog odbora Vijeća dr. Fuad Baćićanin je kazao da je ovakvim projektom u potpunosti zaokružen proces obrazovanja na bosanskom jeziku u R. Srbiji.
 
Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković se zahvalila donatorima na ovoj vrijednoj donaciji. Njom se, ističe, kvalitet nastave na bosanskom jeziku podiže na još veći nivo.Povezane objave

Close
Close