Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

UČESNICI INTERNACIONALNOG FESTIVALA BALKANSKE KULTURE U POSJETI VIJEĆU

Učesnici ovogodišnjeg Internacionalnog festivala balkanske kulture, tradicije i folklora posjetili su danas Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se susreli sa rukovodstvom Vijeća.

Predsjednica Vijeća, dr. Jasmina Curić je gostima poželjela dobrodošlicu, zahvalila se svima koji su podržali organizaciju festivala i izrazila nadu da će učesnici folklornih susreta ponijeti lijepe uspomene iz Sandžaka.

“Mi Bošnjaci smo autohton narod na prostoru Sandžaka, koji svojom historijom, kulturom,  svojim maternjim jezikom, pismom, tradicijom, religijom, običajima, i svim drugim našim posebnostima oblikujemo naš bošnjački nacionalni identitet –  dajemo svoj doprinos bogatstvu različitosti Sandžaka i države u kojoj živimo. Manifestacije slične ovom festivalu doprinose međusobnom upoznavanju različitih kultura i tradicija, ali predstavljaju i odlično mjesto za predstavljanje bošnjačke kulture“ – naglasila je predsjednica Curić.


Potpredsjednik Vijeća zadužen za kulturu, dr. Fuad Baćićanin je istakao zadovoljstvo što su Novi Pazar i Sandžak ponovo postali mjesto susreta balkanskih kultura i tradicija i izrazio nadu da će se slične manifestacije organizovati i u budućnosti.

Internacionalni festival balkanske kulture, tradicije i folklora okuplja kulturno-umjetnička društva iz Sandžaka, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Turske, a učesnici festivala sa svojim izvedbama predstavili su se publici u Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru.

 


Povezane objave

Close
Close