Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

Učeničke knjižice za srednju školu spremne, do kraja nedjelje i za osnovnu školu

Bošnjačko nacionalno vijeće obratilo se početkom sedmice Prosvjetnom pregledu povodom kašnjenja školske evidencije i javnih isprava. U skladu sa svojim ovlaštenjima BNV je od njih zatražilo da u što kraćem roku otklone prepreke i omoguće neometanu realizaciju obrazovanja na bosanskom jeziku.
 
Direktor Prosvjetnog pregleda Goran Pavlović odgovorio na dopis Vijeća rekavši da su obrazci za predškolsko i knjiižice za srednju školu spremne, a da se do kraja sedmice očekuju i knjižice za osnovnu školu.
 
U odgovoru se navodi:
„U vezi sa Vašim dopisom od 16.12.2022. godine, obaveštavam Vas da su dvojezični, srpsko-bosanski obrasci evidencija i javnih isprava za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i vaspitanje, blagovremeno poslati na štampu. Do sada su nam isporučeni  obrasci prevodnica i uverenja za predškolsko VO i đačka knjižica za srednju školu. Prema informacijama koje smo dobili od štamparija, isporuka ostalih listovnih obrazaca i đačkih knjižica za osnovnu školu biće  u toku ove nedelјe. Kao što Vam je sigurno poznato, saradnja između Bošnjačkog nacionalnog Vijeća i Prosvetnog pregleda je uvek bila na visokom nivou i stoga sam Vam zahvalan na strplјenju, razumevanju i doprinosu da ovaj zajednički posao uspešno završimo.“
 

Povezane objave

Close
Close