Vijesti

REZULTATI LIKOVNOG KONKURSA „MOJA ZASTAVA“

Stručni žiri Bošnjačkog nacionalnog vijeća je nakon pregleda svih pristiglih radova na likovnom konkursu „Moja zastava“ koji je bio raspisan u povodu obilježavanja 11. maja – Dana Bošnjačke nacionalne zastave odabrao najbolje radove u sve tri kategorije.

ZAPOČETO OBILJEŽAVANJE 11. MAJA - DANA ZASTAVE

Podizanjem nacionalne zastave bošnjačkog naroda u Sandžaku na jarbol na platou ispred Područnog ureda Vijeća u Prijepolju i tradicionalnim 13. SBONI, koje su također održane u Prijepolju, otpočelo obilježavanje 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave.

ZAHVALA ZA PRIJEM SANDŽAČKIH STUDENATA

Bošnjačko nacionalno vijeće uputilo je pismo predsjedniku Republike Albanije Nj.E. Ilir Meti u kojem mu se zahvaljuje na prijemu koji je priredio za sandžačke studente koji su boravili na studijskom putovanju u Republici Albaniji.

PODRŠKA OBNOVI PRIJEPOLJSKE MUSALE

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo, ambasador Republike Turske Tandžu Bilgić i njegova zamjenica Ajša Uzer razgovarali su danas u Beogradu o rekonstrukciji Musale u Prijepolju.

PREDSTAVNICI BNV NA SASTANKU SA RUKOVODSTVOM ETNOGRAFSKOG MUZEJA

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predsjednik Odbora za kulturu Mustafa Baltić i stručni saradnik Odbora za kulturu Amila Ćosović sastali su se 23. aprila 2019. godine sa direktorkom etnografskog muzeja Tijanom Čolak-Antić Popović i direktorkom centra za nematerijalno naslijeđe Danijelom Filipović.

Close
Close